ΣΟΥΠΕΣ

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Υλικα
  1.  Μισο χωριατικο κοτοπουλο
  2. 1 φλυτζανα του τσαγιου ρυζι
  3. Αλάτι.(Εγω δεν βαζω)
  4. Πιπέρι.
  5. 1 Αυγο χωριατικο
  6.  1 Λεμονι
*Βραζουμε το κοτοπουλο στη χυτρα οταν βρασει το μαδαμε και το ριχνουμε στην κατσαρολα ριχνουμε το ρυζι και το βραζουμε λιγο οχι λασπωμενο σπυρωτο κατεβαζουμε απο το ματι και κανουμε το αυγολεμονο πρωτα το ασπραδι μετα τον κροκο και μετα το λεμονι και ρίχνουμε από ψηλά, σιγά-σιγά και λίγο-λίγο, ζωμό από την κατσαρόλα (Αυτό γίνεται για να ζεσταθεί σταδιακά το αυγολέμονο και να μην ψηθεί, μόλις πέσει στη ζεστή σούπα)(Δε σταματάμε καθόλου το χτύπημα, για να μην κόψει το αυγολέμονο) αδειάζουμε προσεκτικά και το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
*Φρεσκο τριμμενο πιπερι..
* Ελαιόλαδο δεν βαζουμε εχει το δικο του λιπος το κοτοπουλο

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σουπα με συκωτι

Σουπα με συκωτι
Υλικα

  1.   500 γρ Συκωτι μοσχαρισιο 
  2. 2 φλυτζανακια του καφε ρυζι
  3.   Ανηθο
  4.     Μαϊντανό.
  5.  4 με 5  Κρεμμυδάκια φρέσκα.(ψιλοκομμενα)
  6.  2 Κρεμμυδια ξερα (ψιλοκομμενα)
  7. Αλάτι.(Εγω δεν βαζω)
  8. Πιπέρι.
  9.  Ελαιόλαδο.
  10. 1 Αυγά.
  11.  1 Λεμονι
*Το Λεμονι και το Αυγο για το Αυγολεμονο στο τελος
*Το σικωτι οταν βρασει το κοβουμε σε πολυ μικρα κυβακια
*Το σικωτι το ζεματαμε και πεταμε το πρωτο νερο
* Το ρυζι το βαζουμε οταν βρασουν ολα τα υλικα στο τελος και πριν το αυγολεμονο λιγο βρασιμο οχι λασπωμενο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου